Založ si blog

Sulík je hrozbou: pre bezpečnosť štátu, pre akúkoľvek vládu, pre SaS a zrejme aj sám pre seba

Riško Sulík prejavil minulý týždeň veľkú dávku schopnosti učiť sa od skúsenejších. Rozhodnutím vypracovať obhajobu svojho vlastného zlyhania kydaním na Ivetu Radičovú preukázal, že je premiérov snaživý žiačik. Štyri roky nepočúvame od Róberta Fica žiadne iné vysvetlenie problémov, ako „za všetko môže Radičová“. V posledných dňoch tento smiešny argument zaznieva stereo. Sulík však išiel ešte ďalej. Kým premiér argumentuje len „zlyhaniami“ Radičovej vlády, Riško Sulík sa nám snaží vsugerovať, že je rodený vizionár. Od začiatku vraj vedel, že Radičová je slabá a  nikdy nebude dobrou premiérkou. Ak teda Sulík vedel, že Radičová je slabá na premiérsky post a koalícia pod jej vedením zhavaruje, prečo vôbec do takejto vlády šiel? Nútil ho azda pán Kočner?

Argument, že ak by sa Mikimu a Miklošovi nepodarilo Radičovú odstaviť vtedy, odrovnali by ju neskôr, stojí na vode. Ak to tak naozaj bolo, tak Radičovej vláda bola odsúdená na predčasný koniec už pri podpise koaličnej zmluvy. Pýtam sa teda znova: Prečo takáto vláda vôbec vznikla? Nerozvážnosť? Začiatočnícka chyba? Odporúčanie z vyšších miest? Ani jedna z možností neslúži Sulíkovi ku cti. A čo je zo všetkého najhoršie, ani po rokoch nemá v sebe dosť pokory, aby povedal – zbabral som to, bola to moja vina, mrzí ma to. Namiesto toho vymýšľa šialené zdôvodnenia, ktoré sú akurát na smiech a svedčia o tom, že Richard Sulík je obyčajný oportunista, ktorý radšej nahádže špinu na najľahšiu obeť, aby on ostal čistý. Ani Fico by to lepšie nevymyslel.


Akokoľvek to s Radičovej vládou bolo, predčasné voľby dopadli (pre Slovensko) katastrofálne a súčasná jednofarebná vláda nie je výsledkom Sulíkovej principiálnosti, ale hlúpej ješitnosti. Blížiace sa voľby zrejme nedopadnú o nič lepšie. A zase aj vďaka Sulíkovi, ktorý sa síce snaží vytvoriť dojem, že práve on bude tým najlepším ministrom financií, no zatiaľ nešpecifikoval, v akej vláde. Fica kategoricky odmieta a zároveň pri každej príležitosti nadáva na Procházku. S kým chce teda vládnuť? Sám so sebou? Veď nevie manažovať ani svoju vlastnú stranu, nie ešte štát. Matovičovci aj Skokani sa mu rozutekali a nielenže roztrieštili SaS, ale ešte aj vytrvalo pracujú v úlohe užitočných idiotov na Ficovom projekte likvidácie pravice. Okrem toho, kto by vôbec chcel vládnuť so Sulíkom – s exhibicionistom, ktorý nedokáže rozmýšľať nad následkami svojich činov a účelovo zverejňuje časť súkromnej konverzácie s premiérkou, aby mohol posunúť jej význam.

Sulík sa zverejnením sms-iek snažil ukázať v dobrom svetle, no ukázal akurát to, že je ješitný podrazák, ktorého si principiálnosť zamieňa s egocentrizmom. Politika je o kompromisoch a Sulík ich robiť nevedel a vidíme, že nevie dodnes. Sulíkov pokus o vysvetlenie nie je ani vysvetlením a už vôbec nie je ospravedlnením. Je len ďalším dôkazom, že nie je použiteľný do žiadnej koalície. Akékoľvek boli pohnútky jeho rozhodnutia, Radičovej vládu zničil on. Nie Dzurinda, nie Mikloš, nie Radičová, ale Sulík. A neľutuje to. Vo svojej jehovistickej zaslepenosti je pripravený povaliť akúkoľvek vládu, ktorej by bol súčasťou. Či je motivácia pri deštrukcii vlády poľahčujúca okolnosť, to nechajme na posúdenie voličov. Realita jeho činu však korešponduje so známym úslovím „cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami“.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 7300x
Priemerná čítanosť článkov: 7300x

Autor blogu

Kategórie

Archív